Informatie

Indeling

Entree op de binnenplaats. Deze biedt ruime parkeergelegenheid.
Ingang middels het woonhuis. Hal met rechts goed uitgeruste keuken en grote keukentafel. Links de sfeervolle woonkamer met oude kasten, zitbanken en tafel.
Aan het eind van de hal openslaande deuren naar terras en grote tuin met adembenemend uitzicht over het Geuldal.
In de hal is tevens de trap naar boven. Daar bevinden zich vier slaapkamers: Twee met een tweepersoons-bed en twee met elk twee éénpersoons- bedden. Op deze verdieping is ook een moderne badkamer met toilet, douche en wastafel.
Beneden komt men via de woonkamer in een tweede hal. Deze is ook rechtstreeks vanaf de binnenplaats bereikbaar. Links van deze hal bevindt zich een tweede woonvertrek met zitbanken, oude kasten, televisie en moderne audio-apparatuur. Aan het eind van de hal openslaande deuren naar het overdekte terras, alsmede een toilet.
Vanuit deze tweede hal leidt een trap naar nog een bovenverdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers met elk twee éénpersoons-bedden, een badkamer met douche, toilet en wastafel, alsmede een woonkamer met eenvoudige keuken, zitbanken, eettafel en televisie. Deze bovenverdieping is ook rechtstreeks bereikbaar via een aparte ingang op de binnenplaats
Rondom de hoeve is een groot grasveld met fruitbomen.

Behalve het grote woongedeelte is er ook nog een twee verdiepingen tellende stal, voorzien van toilet en centrale verwarming. Deze stal is ideaal voor vergaderingen en (verkoop)tentoonstellingen of als showroom. In sommige periodes is de stal in gebruik als gallerie/museum door de eigenaar zelf.

Aanvullende informatie / ligging

De naam van de hoeve komt waarschijnlijk van een oude val voor wolven, die in vroeger tijden nog aanwezig waren in het gebied. Een ‘woskoul’ was een kuil , afgedekt met twijgen, met in het midden een paal met het aas. Afkomend op het aas, belandde de wolf in de kuil en was zo in de val gelopen.

De Woskoul is gelegen in een stiltegebied net buiten Epen. Het dorp is op loopafstand. Er bevinden zich voldoende eet,- en drinkgelegenheden, een supermarkt, een bakker en een pinautomaat. Het Geuldal is een beschermd natuurgebied en er zijn diverse wandelroutes, zoals langs de Geul en de Heimansgroeve in dit gebied. De prachtige natuur kan ook op de fiets ontdekt worden. Er is een fietsenverhuur in de buurt.

In de directe omgeving van Epen:

 • Valkenburg (12 km), voor een bezoek aan Wellness center Thermae 2000
 • Aken (12 km) , een bezoek aan de Dom en het Suermondt-Ludwig Museum,
 • Landgraaf (20 km) , Mondo Verde
 • Kerkrade (19 km, het Gaiapark (dierentuin)
 • Vaals (11 km) drielandenpunt
 • Maastricht (25 km)’t Vrijthof, St. Servaas , het Bonnefanten museum, MECC

Dagtrips:

 • Luik (40 km), Musée Curtius en het Musée de Verre
 • De Ardennen, de grotten van Han
 • De Voerstreek, Spa, Eupen, Malmédy
 • Monschau, Natuurgebied de Eiffel
 • Tongeren, oudste stad van België, de antiekmarkt